Archiana s.r.o.
Nad Rokoskou 2361/2A
182 00  Praha
00420 608 278 582 cz
00420 608 215 740 media
info@archiana.cz
curriculum vitae
sss
{avatargalleria src=folder path=architektura/veltrusy1 width=450px height=400px theme=classic  count=15 quality=medium auto=false responsive=true lightbox=true showcounter=false shownav=false imgcrop=true thumbnails=true fullscreenbutton=false showinfo=false/}  

Interiér rodinného domu Veltrusy

autor: Ing. arch. Anna Igriciová

spolupráce: Jan Richter

klient: manželé Chrvalovi

realizace: 2011

fotografie: Dano Veselský

 

Interiér v rekonstruovaném rodinném domě na maloměstě. Klienti (manželský pár) získali rodinný dům z 50. let minulého století se záměrem rekonstruovat jej pro potřeby současné mladé rodiny. Pro rekonstrukci měl být využit projekt odpovídající lokalitě a době vzniku. Po zásahu architektky došlo ke sjednocení fasády domu a opětovnému využití světelných prostupů dvorovou fasádou. Změna dispozic lépe odpovídá potřebám rodiny a jejich finančním možnostem (nové řešení umožnilo rekonstruovat na etapy - horní podlaží se rekonstruuje až v současnosti). Hlavním výrazovým aspektem interiéru je kuchyně s originálním květinovým vzorem podle návrhu architektky a důmyslné využití pohledového betonu: v solitéru schodiště a zejména koupelny v přízemí. Hluboce probarvený beton zjednodušil koupelnovou dispozici a přinesl nový, svěží vítr do objektu, který díky novým zásahům přerostl dimenzi prostého venkovského stavení.
     
{avatargalleria src=folder path=architektura/miskovice width=450px height=400px theme=classic count=15 quality=medium auto=false responsive=true lightbox=true showcounter=false shownav=false imgcrop=true thumbnails=true fullscreenbutton=false showinfo=false/}  

Dětský pokoj 1 – Praha-Miškovice

autor: Ing. arch. Anna Igriciová

spolupráce:

klient: Jana Drahošová

realizace: 2011

fotografie: archiana

 

Dětský pokoj pro malou školačku. Klientka požadovala vytvoření dětského pokoje v podkroví rodinného domu.
Původní řešení pracovalo s nevyhovující dispozicí, původní materiál – borovice – působil rustikálně a prostor zmenšoval. Zásadní změnou bylo využití okna ve štítové zdi pro celkovou orientaci nového interiéru. Méně hodnotné šikmé části slouží pro úložné prostory a do míst osvětlených z okna ve štítové zdi byly nově situovány postel a prostor pro čtení. Nejdůležitější funkce jsou navíc v místech s plnou výškou. Původně „nudlovitý“ tvar pokoje se díky rozmístění nábytku proměnil ve standardní prostor téměř čtvercového půdorysu.  
Návrh sjednotil interiér materiálem i barvou (bílé lamino) – prostor s problematickým přirozeným osvětlením tak „prokoukl“. Bílá tvoří pozadí pro barevný život aktivní dívky.