Archiana s.r.o.
Nad Rokoskou 2361/2A
182 00  Praha
00420 608 278 582 cz
00420 608 215 740 media
info@archiana.cz
curriculum vitae
sss
{avatargalleria src=folder path=architektura/rekreacnidumslapy width=450px height=400px theme=classic count=15 quality=medium auto=false responsive=true lightbox=true showcounter=false shownav=false imgcrop=true thumbnails=true fullscreenbutton=false showinfo=false/}  

Rekreační dům, Slapy, CZ

autor: Ing. arch. Anna Igriciová, Ing. arch Miriam Fečíková Faragulová,

spolupráce:Ing. Michal Rulc, ing. Tomáš Bryčka

klient: soukromá osoba

realizace: 2014 stavebné povolení

fotografie: archiana

 

xxxx

     
{avatargalleria src=folder path=architektura/interierpraha8etapa2 width=450px height=400px theme=classic count=15 quality=medium auto=false responsive=true lightbox=true showcounter=false shownav=false imgcrop=true thumbnails=true fullscreenbutton=false showinfo=false/}  

Rekonstrukce bytu – II. etapa, Praha 8

autor: Ing. arch. Anna Igriciová

spolupráce: Rudolf Koudela, Aleš Souček

klient: soukromá osoba

realizace: 2014

fotografie: archiana

 

Klient požaduje spojení dvou samostatných bytových jednotek do jedné. 
V návrhu se potkávají jasně definovaný (až nekompromisní) přístup náročného klienta s tvůrčím potenciálem architektky. Výsledkem je exklusivní interiér využívající moderní technologická a materiálová řešení ale beze ztráty funkčnosti a „obyvatelnosti“.
Prostor je spojený čistou plochou progresivní bílé polyuretanové podlahy beze spár. Topení je výlučně podlahové, interiér tedy neruší nevzhledná topná tělesa. Stavební otvory jsou řešeny pouze posuvnými dveřmi (s různou transparencí a materiálem) na plnou výšku, prostor tak lze propojovat a oddělovat podle potřeby. Dalšími materiály jsou corian, sádrové stěrky na zdech, koupelna bez obkladů ale s omyvatelným nátěrem.
Barevnému řešení dominuje bílá, vestavěná skříň s tlakově obarvenou dýhou z kanadského javoru. Design je moderní, jednoduchý, až minimalistický.